donderdag 16 november 2017

Nieuwe bakkerij van Fernandes aan de Kernkampweg in gebruik genomen

Assortiment aan producten met nieuwe bakkerij uitgebreid

(Bron foto: De West)
'We zijn klaar voor de komende tien jaar'


Het Fernandes Concern heeft met tien miljoen Amerikaanse dollar financiering van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) voor vijftien miljoen Amerikaanse dollar aan de Kernkampweg een moderne bakkerij gebouwd die gisteren is geopend, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, donderdag 16 november 2017. Ze vervangt de oude bakkerij aan de Verlengde Gemenelandsweg. 

Met de ingebruikname van de nieuwe bakkerij is het assortiment aan producten uitgebreid met onder meer sandwich en tarwe speltbrood.

Directeur Kurt van Essen zei op een persconferentie, dat Fernandes voor zichzelf het beste wil, maar in het algemeen voor de Surinaamse industrie. 'We zijn klaar voor de komende tien jaar.'

Met het hypermoderne pand en de moderne machines wil de onderneming niet alleen de beste zijn in eigen land, maar ook in de regio. Er zijn al ingevroren producten op de Caribische markt.

'We zijn net iets anders dan de rest, maar we zijn nog niet klaar. Dit is het begin.' Na tien jaar moet het bedrijf klaar zijn voor iets nieuws. Guyana, Barbados en Curaçao zijn markten waar het bedrijf al actief is. Het is nog bezig met Jamaica. Trinidad en Tobago blijkt een moeilijke markt te zijn die zijn eigen producten beschermt. Fernandes Bakkerij wil de vleugels nog meer uitslaan in Frans-Guyana. Ze is al actief in Kourou en Saint Laurent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten