donderdag 16 november 2017

Scholieren Pikin Saron worden weer met een schoolbus vervoerd

Defecte bus opgeknapt met onderdelen van in brand gestoken schoolbus


'We kunnen de kinderen niet in de steek laten en kunnen hen niet de dupe laten worden van de brandstichting', zegt Gabriel Akum, eigenaar van de schoolbus van Pikin Saron, vandaag, donderdag 16 november 2017, in de Ware Tijd. Al enkele dagen zet hij een andere bus in om de kinderen te vervoeren. 

De bus waarmee de scholieren eerder werden vervoerd is vorige week woensdag in brand gestoken. Er wordt vermoed, dat dat is gedaan door personen die eerder op die dag de weg hadden gebarricadeerd. Zij willen af van de dorpsleiding, omdat ze vinden dat deze niet deugt.

De transporteur zegt, dat hij een bus die defect was, heeft moeten repareren. Enkele onderdelen van de bus die door brand is vernield zijn gemonteerd op het voertuig dat nu wordt ingezet. Akum wacht het schaderapport van de politie af.

Vicepresident Ashwin Adhin heeft in het weekend het dorp bezocht en beloofd om via het Waarborgfonds vergoeding te vinden voor geleden schade, zegt de bushouder.

Een actiegroep vindt dat Pikin Saron door de schuld van het dorpsbestuur niet tot ontwikkeling komt en niet beschikt over elektriciteit en stromend water. De ontevreden mensen willen de dorpsleiding weg. Kapitein Url Tapoto zegt dat de mensen worden aangezet door een dorpeling die een dispuut heeft met Grassalco.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten