vrijdag 17 november 2017

Bedreigde groene zeeschildpadden gedood op Bonaire

Vier schilden gevonden in omgeving van Lac Bay


In de omgeving van Lac Bay blijken op 26 oktober schilden van zeeschildpadden te zijn aangetroffen. Een voorbijganger, die op zoek was naar drijfhout, vond in eerste instantie twee schilden onder mangroves in het gebied. Na verder onderzoek vonden STCB-medewerkers (Sea Turtle Conservation Bonaire) en STINAPA Rangers nog twee schilden afkomstig van zeeschildpadden, zo bericht Bonaire.nu donderdag 16 november 2017.

Alle vier de schilden zijn door STCB’s Manager geïdentificeerd als groene zeeschildpadden (Chelonia mydas), een bedreigde diersoort.

(Bron: Google Earth/Suriname Mirror)
De kop, de flippers en het vlees van de schildpadden waren reeds verwijderd, wat impliceert dat de schildpadden geslacht zijn.

Zeeschildpadden zijn al sinds 1991, met de wijziging van de Marine Environmental Ordinance (A.B. 1984, nr. 21), beschermd op Bonaire. Daarnaast kan een overtreding van de wetten die betrekking hebben op bedreigde diersoorten die worden genoemd in artikel 8 van het SPAW-protocol sinds 10 oktober 2010 resulteren in een maximumboete van 560.000 Amerikaanse dollar en/of een gevangenisstraf en in beslagneming van relevante uitrusting (speergeweer, auto, boot).

Om deze reden zijn alle details met betrekking tot dit incident verstrekt aan de politie, die deze kwestie zal onderzoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten