donderdag 16 november 2017

Minister Dodson vecht zijn royement door DOE aan

Dodson zou niet conform de partijstatuten zijn geroyeerd

'Als je mij wilt royeren, doe het volgens de statuten en raadpleeg de commissies van ethiek en advies'


Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen zal zijn royement door DOE op statutaire gronden aanvechten binnen de partij. Dat meldt de Ware Tijd vandaag, donderdag 16 november 2017. De partijvoorzitter en -secretaris zouden het besluit hebben genomen, terwijl de kernen dat hadden moeten doen. Ook zou het principe van hoor en wederhoor moeten worden toegepast. 

'In de DOE-statuten staat, dat wanneer het vermoeden bestaat dat iemand de idealen van de partij schade heeft berokkend die moet worden opgeroepen en dat is niet gebeurd', zegt Dodson. Hij vindt dat hij het recht heeft om te worden gehoord en om te verweren.

'Als je mij wilt royeren, doe het volgens de statuten en raadpleeg de commissies van ethiek en advies, voor zover die bestaan.'

Dodson roept de kernen op niet toe te staan dat de grondbeginselen van de partij op deze manier met de voeten worden getreden door slechts twee personen.

Directeur Dave Abeleven van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, eveneens lid van DOE, staat achter de minister. Dit tweetal is op het ministerie aangebleven toen de partij uit de regering werd gezet.

'Als ik de partij heb geschaad dan wil ik het wel weten en eis dat ik een fair chance krijg. Als mijn partij dan nog zegt dat het niet steekhoudend is en dat ik weg moet uit de partij, dan buig ik mijn hoofd daarvoor', zegt Dodson.
Alle beslissingen die hij als minister heeft genomen, vallen volgens hem binnen het vastgestelde beleid van DOE.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten