donderdag 16 november 2017

NH-ministerie gestart met uitvoering Change Management Project

Onduidelijk wat het Change Management Project precies inhoudt en betekent


Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen is begonnen met het uitvoeren van het Change Management Project binnen het departement. Daartoe werd dinsdag 14 november 2017 de aanzet gegeven. Sinds februari 2017 zijn onder leiding van de heer D. de Keyzer vanuit het Kabinet van de vicepresident sessies gehouden in het kader van het Change Management traject waaraan stafleden, beleidsmedewerkers, en diensthoofden hebben deelgenomen, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut  (NII). Het NII verzuimt uit te leggen wat nu feitelijk dat project inhoudt.

Minister Dodson was heel ingenomen met het feit, dat er nu eindelijk invulling kan worden gegeven aan een proces dat heel lang op zich heeft laten wachten. Veranderingen kunnen moeilijk zijn, maar er moet samengewerkt worden, zei de bewindsman.

Volgens De Keyzer, trainer en facilitator van het Changemanagement programma, moet het systeem van de overheid aangepast worden als die mee wil gaan met de steeds meer gecompliceerde samenleving. Het streven is volgens hem erop gericht het totaal overheidsapparaat via het Balridge Performance Excellence systeem efficiënter te laten functioneren. Dat systeem wordt ook verder niet door het NI(Informatie!)I verklaard....

Het jaarplan en het beleid van het ministerie voor het jaar 2018 werd door directeur Dave Abeleven gepresenteerd. Hij gaf een overzicht van projecten van de verschillende beleidsgebieden van NH.

Na de presentatie werd een team, bestaande uit 11 vrouwen en 7 mannen, gepresenteerd aan de aanwezigen. Zij hebben als taak mee te helpen aan de implementatie van Change Management binnen NH. Het ministerie van NH is niet het enige ministerie dat deelneemt aan dit pilot programma. De ministeries van Handel en Industrie en Binnenlandse Zaken zijn daar ook onderdeel van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten