donderdag 16 november 2017

Minister Pengel wil dat milieu-inspecteurs BOG afzien van actie en treedt in overleg

Bondsvoorzitter Bakker: 'Het BOG moet uit het slop worden gehaald'

Pengel: 'Ik heb de voorzitter aangegeven dat ik werk aan duurzame oplossing en die maandag voorleg aan de Ministerraad'


Minister Patrick Pengel tracht vanochtend, donderdag 16 november 2017, de milieu-inspecteurs bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) over te halen om het werk niet neer te leggen. Hij is bezig met een structurele oplossing en zal zijn plan maandag in de Raad van Ministers presenteren, zo meldt Starnieuws. 

David Bakker, voorzitter van de Bond van Milieu-inspecteurs bij het BOG, zegt dat concrete oplossingen nodig zijn. Zo kan het niet verder met de preventieve zorg. Gesprekken met de minister en de vaste commissie Volksgezondheid van De Nationale Assemblee hebben niet geleid tot een oplossing. De interim directeur van het BOG heeft er de brui aan gegeven, omdat het niet lukt geld vrij te krijgen. Vitale diensten liggen stil door gebrek aan geld.

'Het BOG moet uit het slop worden gehaald', benadrukt Bakker. 'De regering moet voorkomen dat mensen ziek worden, want het kost het land veel meer geld om zieken te behandelen. Ook moeten bedrijven zieke werknemers betalen zonder dat ze productie leveren', voert Bakker aan.

Minister Pengel heeft de bondsvoorzitter gisteren gebeld, nadat hij vernam dat vanaf vandaag tot elf uur 's ochtends wordt gewerkt. Bakker heeft aangegeven met deze actie aandacht te vragen voor de situatie van het BOG.

'Ik heb de voorzitter aangegeven dat ik de problemen onderken en dat ik werk aan een duurzame oplossing. Deze wordt maandag voorgelegd aan de Ministerraad. Daarom heb ik hem gevraagd af te zien van de actie. We hebben afgesproken dat ik in de ochtend daar de milieu-inspecteurs zal toespreken en hen dit zal voorhouden. Ik sanctioneer de aangekondigde de actie niet. Ik heb er vertrouwen in dat we eruit zullen komen en dat men inziet dat er geen grond voor een actie is omdat er geen conflictsituatie bestaat tussen de bond, het BOG of het ministerie', zegt de bewindsman.

Bakker zegt dat hij een plan van actie wil zien om het BOG goed te kunnen draaien. Er is tot nu toe geen zicht op verandering. De minister van Volksgezondheid is afhankelijk van het geld dat vrijgemaakt wordt. Daarom wil de bond een besluit zien van de regering om het BOG optimaal te laten functioneren. Mensen komen aan het werk, maar door gebrek aan middelen kan er weinig gedaan worden. De bond is bezig diverse andere afdelingen te mobiliseren om ook in actie te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten