donderdag 16 november 2017

Thaiboks Bond (SuThaiBo) niet blij met verstrekte vergunning voor 'Summerfights 2' aan Sport voor Sports

'Sport en Sports heeft meerdere malen de regels en wetten aan hun laars gelapt'

'Buitenlandse organisatoren komen hier naartoe met alleen maar buitenlandse vechters, pakken hun geld en verdwijnen weer'


De Surinaamse Thaiboks Bond (SuThaiBo) is boos op het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Volgens voorzitter Roger Bellevue had het ministerie moeten voorkomen, dat er een vergunning werd verleend aan de stichting Sport voor Sports voor de organisatie van 'Summerfights 2' op 25 november in Torarica. De organisatie van dit evenement zou in strijd zijn afspraken die het ministerie en SuThaiBo eerder dit jaar hebben gemaakt, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, donderdag 16 november 2017.

Bellevue beweert, dat er toen is afgesproken dat er pas een vergunning aan een organisatie wordt verleend na schriftelijke toestemming van de SuThaiBo. Volgens Bellevue heeft zijn bond eerder samengewerkt met de stichting Sport voor Sports, waarbij in totaal drie gala's zijn georganiseerd.

'Wij hebben de samenwerking met deze organisatie op een bepaald moment gestopt, omdat zij meerdere malen de regels en wetten aan hun laars hebben gelapt', geeft de voorzitter aan.

De stichting werd voor een jaar geschorst door de SuThaiBo. De SuThaiBo streeft naar structuur en stabiliteit en voor naleving van internationale wet- en regelgeving voor thaiboksen. 'En die worden nu van tafel geveegd.' Volgens hem worden de Surinaamse thaiboksers de dupe hiervan. Het stoort hem enorm dat derden in de sport bezig zijn met andere belangen in plaats van met het opbouwen van de Surinaamse vechters.

De Surinaamse thaiboksers zouden geen baat hebben bij de gala's die door deze buitenlandse organisatoren worden georganiseerd. 'Zij komen hier naartoe met alleen maar buitenlandse vechters, pakken hun geld en verdwijnen weer. Er wordt niets opbouwends gedaan voor de Surinaamse thaiboksers', aldus Bellevue.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten