donderdag 16 november 2017

Milieu-inspecteurs BOG zetten hun actie door

Bond wil zo snel mogelijk een concreet plan van aanpak voor BOG


De algemene ledenvergadering van de Bond van Milieu-inspecteurs heeft vandaag, donderdag 16 november 2017, het voorstel van minister Patrick Pengel van Volksgezondheid afgewezen. De bond blijft tot eind van de maand het actiemodel volgen, waarbij tot elf uur 's morgens zal worden gewerkt. Dit zegt bondsvoorzitter David Bakker op Starnieuws. 

Minister Pengel heeft vanmorgen de milieu-inspecteurs bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) toegesproken. Hij heeft enkele toezeggingen gedaan en vroeg een week om zaken concreet te presenteren. Hij zal maandag ook voorstellen voorleggen aan de Raad van Ministers.  Welke toezeggingen de bewindsman heeft gedaan vermeldt Starnieuws niet,

De minister erkent dat het BOG bijzonder belangrijk werk verricht en hierin geen stagnatie mag komen. Hij beloofde zich sterk te maken om middelen vrij te maken. De bond wil een toezegging van de regering hebben, omdat de minister van Volksgezondheid ook afhankelijk is van zijn collega van Financiën.

De bond vindt, dat voor het BOG zo snel mogelijk een concreet plan van aanpak komt. Pengel heeft de bond aangegeven, dat er geen conflict is met BOG en de regering. De actie is volgens hem niet terecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten