donderdag 16 november 2017

Tweede Megapier Tula Curaçao nog niet klaar voor extra grote schepen

Er moeten nog twaalf heipalen de bodem in geslagen worden


De Tweede Megapier Tula heeft het eerste cruiseschip kunnen ontvangen, maar is nog niet gereed om ook de zogenoemde businessclass schepen te laten aanmeren, zoals de Oasis. En daar is de pier nu juist voor bedoeld: om de extra grote schepen te kunnen huisvesten. Daarvoor moeten er nog twaalf heipalen de bodem in geslagen worden. 

Albert Swueste, chief operations officer (coo) van Curaçao Ports Authority (CPA), laat dan ook vandaag, donderdag 16 november 2017, in het Antilliaans Dagblad weten dat daar de komende dagen overlast van verwacht kan worden.

'Er moet nog een meerpaal bij en daarvoor moeten er zes heipalen geslagen worden ter hoogte van Holiday Beach Hotel en zes ter hoogte van Renaissance. Met de palen voor Holiday Beach wordt vanmiddag begonnen en het heien duurt, afhankelijk van de weersomstandigheden, tot zondag. Op dinsdag wordt overgegaan op het heien van de palen voor Renaissance. Overigens zijn deze palen bestemd voor het versterken van de eerste megapier', zo laat hij weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten