donderdag 23 november 2017

Bewoners Commewijne geschokt door sluiting dependance RGB

Ingrid Karta-Bink (PL): 'Dit is geen zuivere koffie!'


Het Pertjajah Luhur (PL)-Assembleelid Ingrid Karta-Bink is, aldus het Dagblad Suriname donderdag 23 november 2017, 'zeer verhit' over de abrupte berichtgeving over de sluiting van het filiaal van het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) in het district Commewijne, dat woensdag bekend is gemaakt. 

Vanaf 1 december 2017 moeten de bewoners van dit district naar de Prins Hendrikstraat (Paramaribo), in het gebouw van de Dienst der Domeinen, afreizen om hun grondzaken in orde te maken.

Karta-Bink stelt, dat de argumenten van RGB-minster Roline Samsoedien voor dit besluit totaal niet valide zijn. Volgens de minister zijn de hoge huurkosten van het pand, het onderhoud daarvan en het automatiseren van de diensten aanleiding voor deze sluiting.

'Het pand wordt al vier jaren gratis afgestaan door een burger zodat de dienstverlening gegarandeerd kan zijn. Er zijn ook computers aanwezig. Het betreft bovendien het digitaliseren van één afdeling in Paramaribo. En dan komt de minister nu een besluit nemen dat deze dependance gesloten zal zijn voor dienstverlening? Dit is geen zuivere koffie!', aldus Karta-Bink.

De volksvertegenwoordigster merkt op, dat het decentraliseren van de dienstverlening overigens geen aandacht geniet op dit ministerie. 'Decentralisatie wil zeggen de dienstverlening van de overheid zo dichtbij mogelijk brengen naar de burgers. Dit is ook in de verschillende jaarredes van de president meegegeven aan ons. En toch neemt men zo'n besluit.'

Karta-Bink beschouwt deze ontwikkeling als de zoveelste kostenpost voor de burgers van Commewijne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten