donderdag 23 november 2017

Ruim 31.000 gevallen huiselijk geweld en 25 moorden op vrouwen in Uruguay eerste 10 maanden 2017

'De realiteit van geweld in sommige delen van het land is nog steeds diep verborgen'


Volgens gisteren gepubliceerde statistieken werden in de eerste tien maanden van 2017 meer dan 31.000 gevallen van huiselijk geweld en 25 moorden op vrouwen aan de politie gemeld in Uruguay. De directeur van het Nationaal Vrouwen Instituut (Inmujeres), Mariela Mazzotti, vertelde verslaggevers, dat het aantal meldingen toeneemt, maar dat de realiteit van geweld in sommige delen van het land 'nog steeds diep verborgen' is. Dit meldt Prensa Latina vandaag, donderdag 23 november 2017.


Ze voegde eraan toe, dat de situatie verontrustend is, evenals het feit dat veel van de vrouwen die zijn vermoord door hun echtgenoten of voormalige echtgenoten hun agressors nooit eerder hebben aangegeven.

Mazzotti wees erop, dat van januari tot september 399 enkelbanden zijn aangebracht bij gewelddadige mannen, waarvan de dekking werd uitgebreid van 13 naar 19 departementen van het land.



De ambtenaar betreurt het, dat naast de meldingen en moorden op vrouwen, twee kinderen ook zijn gedood als gevolg van huiselijk geweld.

Van januari tot oktober ondersteunde het reactiesysteem van Inmujeres 2.109 vrouwen die het slachtoffer waren van gendergeweld en 220 mannen die betrokken waren bij geweld, volgens de bron.

Vorige week ondertekenden het ministerie van Binnenlandse Zaken en de gemeenteraad van Canelones een overeenkomst van complementariteit, samen met het Nationaal Vrouwen Instituut, om het departementale beleid inzake gendergeweld te verdiepen.

(Suriname Mirror/Prensa Latina, Agencia Informativa Latinoamericana/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten