donderdag 23 november 2017

Volksloop rond Onafhankelijkheidsplein van protestgroepen 25 november

'Als de groep klein is, blijven we op het plein staan, dan heeft lopen geen zin'



Verschillende protestgroepen, waaronder het Burgercollectief, ‘We zijn Moe’ en Seti Sranan zullen zaterdag 25 november weer van zich laten horen. De groepen bereiden een volksloop rond het Onafhankelijkheidsplein voor waarbij deelnemers gekleed zullen gaan in de kleuren van de Surinaamse vlag. 

Of de loop inderdaad zal worden gehouden, zal afhangen van de animo onder de burgers. 'Als de groep klein is, blijven we op het plein staan, dan heeft lopen geen zin', zegt Curtis Hofwijks, leider van 'We zijn Moe', vandaag, donderdag 23 november 2017, in de Ware Tijd.

De bedoeling van de manifestatie is te laten zien, dat de regering verkeerde prioriteiten stelt. Hofwijks noemt als voorbeelden het geld dat wordt uitgegeven om feest te vieren, terwijl dat op dit moment geen prioriteit is en de gepensioneerden die de beloofde verhoging niet krijgen.
De actieleider noemt ook 'kinderbijslag die in enkele ressorten niet uitbetaald kan worden en salarissen die niet zijn gegarandeerd'.

Hij stelt dat op de dag van de herdenking van de staatkundige onafhankelijkheid wordt geprotesteerd, omdat de initiatiefnemers vinden dat er niets te vieren valt. Hij zegt dat de buitenlandse schulden, door onder meer leningen, hoog zijn. 'Het lijkt erop alsof China nu de rol van de voormalige kolonisator vervult.' Hofwijks spreekt van een financiële chaos die door de beleidsmakers wordt gecreëerd.

'Terwijl het land in financiële chaos verkeert, kiest men ervoor geld uit te geven. Wie op die dag wil feesten mag. De vraag is, hoe springen we om met financiële middelen gelet op de economische situatie?' Hofwijks stelt tenslotte dat zonder voldoende middelen het moeilijk wordt zwaar te mobiliseren. 'Als het niet anders kan, verwachten wij de groep waarop we kunnen rekenen. Ik denk niet dat we alleen zullen staan.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten