donderdag 23 november 2017

SVB: 'Notch kan geen interview weigeren aan ATV/Telesur, hoofdsponsor en in bezit mediarechten Eerste Divisie'

SVB roept leiding sv Notch op het matje

Clubvoorzitter Martinus: 'Het kan niet zo zijn, dat de ATV-verslaggevers steeds negatieve dingen publiceren in plaats van de sport op zich te belichten'


De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) heeft de leiding van sv Notch ontboden voor een aantal incidenten dat zich zaterdag heeft voorgedaan tijdens de wedstrijd tussen Notch en WBC in het André Kamperveen Stadion. SVB-voorzitter John Krisnadath en penningmeester Bidjay Mankoe hebben de leiding van Notch erop gewezen, dat Telesur als hoofdsponsor de mediarechten bezit van de Eerste Divisie competitie. Het zou dus volgens Krisnadath volstrekt niet kunnen dat Notch een interview heeft geweigerd aan ATV. Dit bericht Starnieuws vandaag, donderdag 23 november 2017.

Na elke wedstrijd moet er een interview worden afgestaan aan ATV, benadrukt de SVB-voorzitter. De club staat vrij om een interview met andere media te weigeren, maar kan dat in geen geval doen bij ATV, is de duidelijke boodschap die Krisnadath heeft gegeven aan sv Notch.

Volgens clubvoorzitter Joel ‘Bordo’ Martinus hebben zich enkele zaken voorgedaan die ertoe hebben geleid dat zaterdag is geweigerd om een interview af te staan aan ATV. Hij zegt dat sv Notch er met de haren bij is gesleept in de kwestie ATV en Inter Moengo Tapoe, waardoor sinds het vorig seizoen ook de thuiswedstrijden van Notch niet zijn gefilmd. En dat is nog steeds zo, zegt Martinus. Het is volgens hem meer dan billijk, dat de club die nu op de eerste plaats staat, ook bij thuiswedstrijden wordt gefilmd. 'En niet dat ze pas komen rennen voor interviews als we in de stad spelen.'

Hij heeft meegedeeld, dat de club het voetbalniveau wil verheffen en dat zij daartoe serieuze plannen heeft uitgezet. Zo zijn er enkele profvoetballers uit Brazilië gehaald. Het kan er bij Martinus niet in dat de ATV-verslaggevers steeds negatieve dingen publiceren in plaats van de sport op zich te belichten. Dat was volgens de clubvoorzitter ook het geval bij de live uitzending van zaterdag waarbij de club 'zorgvuldig en systematisch onderuit is gehaald'.

ATV (Telesur) als hoofdsponsor is ook niet ingegaan op de uitnodiging van Notch voor een persconferentie toen de plannen uit de doeken werden gedaan en de voetballers werden gepresenteerd aan het publiek, merkt de Notch-voorzitter op. 'Ter elfder ure is ook een wedstrijd tussen Papatam en Notch die aanvankelijk in Paramaribo zou worden gespeeld en verschoven was naar het Ronnie Brunswijk stadion afgelast. Waarvoor zijn ze er dan?'

De SVB heeft gesteld dat als er problemen zijn, deze via de bond verder moeten worden besproken. De voetbalbond heeft de opstelling van Notch afgekeurd en heeft dringend gevraagd dat de ploeg in het vervolg gehoor geeft aan het verzoek van de hoofdsponsor.

De Notch-leiding zal een brief richten aan de SVB om opheldering te vragen aan de hoofdsponsor. Martinus heeft ook zijn verontschuldigingen aangeboden aan de SVB, de supporters en zijn fans, voor zijn gedrag zaterdag, waarbij hij vulgaire taal heeft gebezigd als supporter. Volgens hem kwam dat door de spanning en emotie van de wedstrijd. De SVB wacht op rapportage om dit gedeelte verder af te handelen.

Martinus was tijdens de wedstrijd formeel op het wedstrijdformulier opgebracht als functionaris van de club. Maar, hij pendelde van tribune naar de spelersbank. In de rapportage van de arbiter zijn geen onregelmatigheden vermeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten