donderdag 23 november 2017

Koudegolf in Colombia kost 15 mensenlevens en bijna 9.000 slachtoffers

Zware regens in combinatie met huidige seizoen veroorzaken overstromingen en aardverschuivingen in 145 gemeenten


De sterke koudegolf die Colombia treft heeft 15 mensenlevens gekost en bijna 9.000 slachtoffers, melden de lokale autoriteiten vandaag, donderdag 23 november 2017. Volgens de directeur van de Nationale Risicobeheerseenheid (UNGR, Unidad Nacional para la Gestión del Riesgo de Desastres), Carlos Márquez, veroorzaakten zware regens in combinatie met het huidige seizoen overstromingen en aardverschuivingen in 145 gemeenten van het land. 


Hij legde uit, dat de UNGR, als preventieve maatregel, systemen voor vroegtijdige waarschuwing activeerde en rampenplannen voorbereidde om noodsituaties aan te pakken, zoals de gebruikelijke overstroming van rivieren in deze tijd van het jaar.

Gemeenten in de buurt van de rivieren Magdalena en Cauca zijn momenteel alert vanwege de grote kans op toename van het waterniveau van deze zijrivieren.

In de Caribische stad Santa Marta werd aangekondigd, dat een buurt bijna gaat verdwijnen als gevolg van de gebruikelijke aardverschuivingen.

Volgens gegevens van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) is Colombia het land in de wereld waar het het meest regent, met een gemiddelde van 3,240 millimeter regenval per jaar.

(Suriname Mirror/Prensa Latina, Agencia Informativa Latinoamericana/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten