donderdag 23 november 2017

De maat is vol voor directeur van de Curaçao Zoo Bert Isenia

Tijdens Sinterklaasviering werden dieren in Parke Tropikal slachtoffer mishandeling en vandalisme

- 40-Jarige blauwgele ara gestolen - Isenia doet dringende oproep aan overheid om dierentuin te helpen
- 'We krijgen steeds geen toestemming voor de dingen die we willen doen'


Na een reeks incidenten is voor directeur van de Curaçao Zoo Bert Isenia de maat vol. Hij doet een dringende oproep aan de overheid om de dierentuin te helpen. Ze hebben geld en toestemming nodig om maatregelen te kunnen nemen voor betere beveiliging van het park. Dit bericht vandaag, donderdag 23 november 2017, het Antilliaans Dagblad.

Tijdens een Sinterklaasviering afgelopen zaterdag werden de dieren in Parke Tropikal slachtoffer van mishandeling en vandalisme. De kinderen gooiden met stenen op de varkens en in de kinderboerderij. Een konijn is door de klap van zo’n steen overleden. Ook zijn alle eieren uit het kippenhok gestolen en probeerde iemand de kapucijnapen een sigaret te laten roken.

Tot overmaat van ramp is dinsdag de 40-jarige blauwgele ara gestolen. De kooi is opengebroken en de vogel is meegenomen. Isenia is er kapot van. 'Het is niet de eerste keer dat iets als dit gebeurt. We zijn al zes, zeven jaar bezig met het verbeteren van de omstandigheden binnen de zoo. Maar het traject verloopt erg moeizaam, omdat we steeds geen toestemming krijgen voor de dingen die we willen doen', aldus Isenia.

Met betrekking tot de beveiliging doelt hij bijvoorbeeld op het bouwen van muren van minimaal 2,50 meter om het park heen. Dat past volgens de regels van het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) echterniet binnen de omgeving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten