vrijdag 24 november 2017

Ministerie van OWT&C pakt wangedrag buschauffeurs aan...

Afhankelijk van aard overtreding krijgt chauffeur niet alleen boete, maar ook schorsing van enkele maanden


De directrice van Transport en Communicatie op het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C), Joyce Blokland-Wijnstein, is gestart met de reorganisatie van het particulier vervoer door onder andere het schorsen van buschauffeurs die de vergunningsvoorwaarden niet naleven. Dit is tijdens de bijeenkomst vrijdagavond in de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) aan de kaak gesteld, waarbij niet alleen de voornoemde directeur aanwezig was, maar ook de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) en de afdelingshoofden van Openbaar Vervoer en Controledienst. Dit schrijft het Dagblad Suriname donderdag 23 november 2017.

Afhankelijk van de aard van de overtreding wordt niet alleen een boete opgelegd, maar ook een schorsing van enkele maanden. Dit heeft verregaande consequenties voor de particuliere buschauffeurs, zoals inkomstenderving, waardoor het afdwingen van de naleving van de vergunningsvoorwaarden beoogd kan worden.

Daarbij kunnen tipgevers middels een filmpje van de overtreding het directoraat Transport en Communicatie of PLO op de hoogte stellen over wangedrag (rijden op (brom)fietspad/ niet houden aan eigen trajecten/ roken achter het stuur, enzovoorts) binnen het particulier vervoer, waarna er acties tegen zulke buschauffeurs ondernomen zullen worden.

Onlangs heeft het Actiecomité Belangenbehartiging Particuliere Lijnbushouders te kennen gegeven dat deze handeling niets anders is dan een complete eenzijdige en uitzichtloze aanpak waar wederom de particuliere buschauffeurs de dupe van worden.

Het Actiecomité is van mening dat eerst het chaotisch verkeer, met abnormale files, dat overigens de oorzaak vormt van het wangedrag, verholpen moet worden alvorens over te gaan om de buschauffeurs te bestraffen. Het directoraat werkt tevens aan de chauffeurskaarten en het versnellen van het proces voor het verlengen van de vergunningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten