donderdag 23 november 2017

Directrice Marie-Louise Vissers van Stichting the Positive Movement Suriname stapt op

(Bron foto: Facebook)
'Voorzitter Clyde Ford kan niet aangeven wat er aan giften en sponsoring wordt binnengehaald'


De directrice van de Stichting the Positive Movement Suriname, Marie-Louise Vissers, heeft ontslag genomen, omdat volgens haar financiële transparantie ontbreekt. 'Ook kan voorzitter Clyde Ford niet aangeven wat er aan giften en sponsoring wordt binnengehaald', zegt ze woensdag 22 november 2017 in de Ware Tijd. 

Als Ford om een reactie wordt gevraagd over het opstappen van Vissers verwijst hij gemakshalve naar een verklaring op Facebook. Daarin staat, dat Vissers vanaf 9 november 2017 geen directrice  meer is en dat het bestuur haar bedankt voor bewezen diensten.

Aan haar is gevraagd alle handelingen die de organisatie kunnen schaden of in diskrediet kunnen brengen, na te laten, op straffe van gerechtelijke stappen. Feitelijk wordt Vissers onder dreiging gemuilkorfd, terwijl Ford op Facebook met allerlei teksten om zich heen slaat (zie hiernaast) hetgeen getuigt van weinig professionaliteit en volwassenheid van de man met een groot ego, een sprraakwaterval, die graag zijn gezicht overal en nergens laat zien.


De stichting is enkele maanden geleden opgericht en richt zich voornamelijk op het opzetten van moestuinen. Er zijn er nu zeven in verschillende districten.

Vissers over haar vertrek: 'Er is geen financiële transparantie. Het bestuur was half ontbonden. Eerder zijn twee penningmeesters vertrokken. Bestuursafspraken waren niet bindend voor Ford. Van 'wij' was er intern niets te merken.' Ze zegt dat de organisatie politiek onafhankelijk was, maar sinds enkele weken is Ford lid van het hoofdbestuur van de nieuwe politieke partij Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) en hij gebruikt de moestuinen 'om zichzelf te promoten'.


(Suriname Mirror/de Ware Tijd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten