donderdag 23 november 2017

DiviDivi Air heeft nog geen toestemming om met nieuwe Twin Otter tussen ABC-eilanden te vliegen

'Het duurt niet langer dan verwacht, maar wel langer dan gehoopt'


DiviDivi Air wacht nog steeds op toestemming om met de nieuwe Twin Otter (C-GLAI) tussen de ABC-eilanden te mogen vliegen. Dat laat directrice van de luchtvaartmaatschappij Germaine Durand vandaag, donderdag 23 november 2017, via het Antilliaans Dagblad weten. 

Ze hoopte eigenlijk dat het toestel begin deze maand al operatief kon zijn. 'Het duurt niet langer dan verwacht, maar wel langer dan gehoopt', zegt ze in een reactie.

Sinds vrijdag is de registratie in het luchtvaartregister van Curaçao afgerond. Nu wachten ze nog op het luchtvaardigheidscertificaat dat nodig is om vanuit Curaçao vluchten uit te mogen voeren. Op zich zou dat volgens Durand geen problemen mogen opleveren, omdat de luchtvaardigheid in Canada, een categorie 1- autoriteit, al was goedgekeurd.

'Maar, het departement van luchtvaart op Curaçao kan het niet zo overnemen. De autoriteit moet het zelf inspecteren en beoordelen', legt ze uit. De fysieke inspectie en het doorlichten van de documentatie hebben inmiddels plaatsgevonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten