donderdag 23 november 2017

BBGO wil dat zaken inzake koopkrachtversterking nauwkeurig schriftelijk vastgelegd worden

BBGO-voorzitster mist twee punten in concept afsprakenlijstje van vicepresident Adhin

'Het kan niet, dat gepensioneerden in het duister tasten of ze in januari 2018 koopkrachtversterking zullen krijgen'


De Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) wil dat zaken over de koopkrachtversterking nauwkeurig schriftelijk vastgelegd worden. Volgens voorzitster Renate Wouden is dit enkele weken geleden met waarnemend-president Ashwin Adhin afgesproken. Hij heeft, nu als vicepresident, onlangs het concept gestuurd naar de bond, maar volgens Wouden zijn twee punten niet erin opgenomen, aldus de Ware Tijd vandaag, donderdag 23 november 2017.

Tijdens het gesprek met Adhin hadden vertegenwoordigers van het Pensioenfonds gezegd, dat de gepensioneerden volgens het Staatsbesluit over welvaartsvast pensioen geen recht hebben op de koopkrachtversterking. Deze toelage wordt uitgekeerd aan ambtenaren. Ging het om salarisverhoging, dan zouden de ex-landsdienaren die wel krijgen.

De BBGO heeft erop gewezen, dat de gepensioneerden sinds 1991 alle toelagen krijgen die worden toegekend aan actief dienende ambtenaren. De waarnemend president heeft toen gezegd, dat de overheid een trend heeft ingezet en dat ze de toelage zal blijven uitbetalen, zegt Wouden. Dit punt zou schriftelijk worden vastgelegd.

Een ander punt dat niet staat in het concept van Adhin is, dat er was afgesproken dat gepensioneerde onderwijzers ook in aanmerking zouden komen voor de herwaardering die actief dienende leerkrachten hebben gekregen.

Andere afspraken staan wel zwart op wit, zoals dat gepensioneerde ambtenaren in oktober en november maandelijks Srd 200 extra zullen krijgen. Hierdoor is de achterstand in de koopkrachtversterking, die de ambtenaren in december 2015 hebben ontvangen, ingelopen. Bovendien zullen ze in december Srd 375 extra krijgen.

Bij Wouden kan het er niet in, dat gepensioneerden in het duister tasten of ze in januari 2018 ook de koopkrachtversterking zullen krijgen. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft aangegeven, dat hij niet weet wat de financiële situatie over twee maanden zal zijn, waardoor hij de uitbetaling niet kan garanderen. Ze wil dat er spoedig duidelijkheid komt voor de gepensioneerden. 'Als dat niet gebeurt, zullen we elkaar geen gelukkig Nieuwjaar toewensen', aldus Wouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten