vrijdag 12 juni 2020

VHP, ABOP, NPS en PL zien af van extra ministeries en onderministersposten

Nieuwe coalitie zwicht onder kritiek op nieuwe ministeries en onderministers


Het Dagblad Suriname schrijft vandaag, vrijdag 12 juni 2020, uit betrouwbare bronnen te hebben vernomen, dat de VHP, ABOP, NPS en PL zich neerleggen bij de kritiek op het instellen van extra ministeries en onderministersposten. De ABOP’er Ruben Ravenberg verklaarde onlangs in het ABC tv-programma ‘Suriname Kiest’, dat de ABOP, PL, NPS en VHP nooit hebben gezegd om ministeries terug te brengen. 

Er is veel kritiek op de bekendmaking dat deze partijen meerdere ministeries en onderministersposten zullen lanceren. Het is namelijk alom bekend, dat het ambtenarenbestand overvol is en dat Suriname ernstig moet gaan bezuinigen. Wat opviel was, dat de VHP, ABOP, NPS en PL, die nog niet eens geïnstalleerd zijn als de nieuwe regering, reeds op 30 mei getoond hebben in eerste instantie niet te doen aan bezuiniging c.q. sanering van het ambtenarenbestand. Zo hebben deze partijen aangekondigd, dat het ministerie van Olie & Gas en twee  onderministersposten erbij zouden komen.

Met de verklaring van Ravenberg kregen velen het idee, dat de vier partijen met twee maten aan het meten zijn en dat zij meerdere ‘jackpot-functies’ willen scheppen.


'De regering heeft zoveel mensen in dienst genomen, dat er geen plaats meer is voor anderen om te zitten', waren de woorden van Ravenberg.

Vanwege de felle kritiek op het voornemen van de VHP, ABOP, NPS en PL wordt afgezien om extra ministeries en onderministersposten in het leven te roepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten