vrijdag 12 juni 2020

Minstens 170 politieagenten sterven in Peru aan coronavirus

(Bron foto: Twitter)
Bijna 10.000 agenten zijn besmet met Covid-19


Minstens 170 politieagenten in Peru zijn gestorven nadat ze het coronavirus hadden opgelopen terwijl ze de pandemie van de Zuid-Amerikaanse natie bestreden, zei de minister van Binnenlandse Zaken donderdag 11 juni 2020. Bijna 10.000 agenten zijn besmet met de ziekte, terwijl ze tijdens de 12 weken thuis blijf orders in Peru sociale afstandsmaatregelen hebben afgedwongen. 

'We hebben 9.900 geïnfecteerd personeel en 170 overleden personeel. Dat is het cijfer dat we momenteel hebben, ondanks de inspanningen die zijn geleverd', vertelde minister van Binnenlandse Zaken Gaston Rodriguez aan verslaggevers. Nog eens 4.000 politiepersoneel, dat vanwege leeftijd en gezondheid kwetsbaar werd geacht, voldeed aan de verplichte quarantaine, zei hij. Onder de geïnfecteerden waren er minstens 1.000 asymptomatisch, zei de politie.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zorgen ongeveer 80.000 politieagenten voor beveiliging in het land om de verplichte lockkdown-maatregelen van het land af te dwingen.

Peru is na Brazilië het tweede zwaarst getroffen land in Latijns-Amerika, met meer dan 208.000 gevallen en 6.000 doden.

De meeste politie besmettingen zijn in de hoofdstad Lima, waar meer dan de helft van de besmettingen in het land voorkomt. De overgrote meerderheid van de politie-infecties vond plaats toen agenten op markten en straten patrouilleerden om ervoor te zorgen dat mensen sociale afstandsmaatregelen in acht namen om verspreiding van het virus te voorkomen.

(Suriname Mirror/AFP) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten