vrijdag 12 juni 2020

Uitbetalingen Kinderbijslag starten vrijdag 12 en zaterdag 13 juni

Besloten is om toch weer over te gaan op contante uitbetalingen


De uitbetalingen van de Algemene Kinderbijslag (AKB) beginnen vandaag, vrijdag 12 juni 2020. en zaterdag 13 juni en worden komende week voortgezet totdat iedereen landelijk het bedrag ontvangen heeft. Dit zei directrice Angela Salmo van het verantwoordelijk ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) tijdens de Covid-19-persconferentie van woensdag, aldus het Nationaal Informatie Instituut. 

Zij riep belanghebbenden op de bekendmakingen goed door te nemen om problemen te voorkomen.

Uitbetalingen van de doelgroepen van het ministerie, zoals personeel van crèches en peuterscholen en kindertehuizen, zullen plaatsvinden op donderdag 11 en zaterdag 13 juni en daarna weer de komende week.
Uitbetalingen aan vanwege Covid-19 werklozen of een verminderd inkomen (door de ministeries van Arbeid en Financiën) zullen plaatsvinden op zaterdag 13 en maandag 15 juni en verder in de week.

De uitbetalingen geschieden geheel conform de letters van de dag. Er worden om de ene dag groepen geholpen, zodat een ieder aan de beurt kan komen. Het streven is om komende week alle gescreende en goedgekeurde aanvragen over de maand mei uit te betalen. Hierna vindt gelijk de evaluatie plaats.

Het idee om bankovermakingen te doen, heeft aan het licht gebracht, dat niet veel mensen een bankrekeningnummer hebben. Besloten is om toch weer over te gaan op contante uitbetalingen. Het besluit om de Moni Karta voor iedere betaling te hebben, is nog steeds van kracht.

Bij alle uitbetalingen dient men mond- en neusbedekking mee te nemen, omdat er anders geen toegang wordt verleend. Verder dient men een afstand van 1½ – 2 meter te houden. Belanghebbenden dienen ook te letten op de dag waarop zij aan de beurt zijn.

Indien men voor uitbetalingen aan de Madeliefjesstraat niet gebeld is door het ministerie van Arbeid, wordt men verzocht zich niet daarnaartoe te begeven. Men dient voor uitbetalingen de identiteitskaart mee te nemen en eventueel het strookje, indien men dat reeds heeft ontvangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten