vrijdag 12 juni 2020

Kolonel Slijngard, lid van het Covid-19 Managementteam, is Covid-19 positief getest

'Ja, helaas, hij is positief getest, we wachten de verdere informatie af'


Kolonel Jerry Slijngard, lid van het Covid-19 Managementteam, is positief getest op het nieuwe coronavirus. Dit wordt vanochtend, vrijdag 12 juni 2020, in de Ware Tijd bevestigd door coördinatrice van het Managementteam, Daniëlle Veira. 'Ja, helaas, hij is positief getest. We wachten de verdere informatie af.'

Slijngard is intussen afgezonderd in quarantaine. Zijn situatie is stabiel. De overige leden van het Managementteam zijn niet ziek, maar ze worden wel door het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, gemonitord.

Met het personeel van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR), dat door Slijngard wordt geleid, zijn goede afspraken gemaakt, meldt Veira, wat betreft het uitvoeren van de werkzaamheden in verband met de aanpak van Covid-19.

Slijngard had zich vorige week vrijdag tijdens de Covid-19-update persconferentie in de Congreshal nog opgewonden over het onverantwoordelijk gedrag van personen die nog altijd illegaal het land binnenkomen of zich niet houden aan de toen gedeeltelijke lockdown. De NCCR-coördinator hekelde ook het feit, dat mensen er alles aan doen om de verscherpte regels te omzeilen. Het blijkt dat er talloze belletjes binnenkomen bij het NCCR van mensen die pasjes willen.

De afgelopen dagen is bekend geworden dat verschillende personen die in frontlinie staan bij de bestrijding van het virus, zelf besmet zijn geraakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten