vrijdag 12 juni 2020

Uit Guyanese gevangenis in 2017 ontsnapte moordenaar in Nickerie aangehouden

Voortvluchtige moordenaar had met twee kompanen getracht familie te beroven


Een 25-jarige Guyanees, die vorige week door de politie in Nickerie werd aangehouden na een woningroof, blijkt een ontsnapte veroordeelde moordenaar te zijn. Het gaat om de 25-jarige Paul Goriah, die in juli 2017 uit de Lusignan Prison in Georgetown ontsnapte. 

De man werd samen met twee andere Guyanezen - de 21-jarige K.D. en G.L. (54) - aangehouden, nadat zij op woensdag 27 mei gepoogd hadden een familie te beroven in het district Nickerie.

  Terwijl een van de huisbewoners in de keuken bezig was werd zij plotseling overvallen door een man. De man was het huis binnen gestapt via de openstaande keukendeur. Hij was gewapend met een hamer en sloeg zijn slachtoffer daarmee op haar hoofd. Het slachtoffer begon te gillen waarop haar huisgenoten haar te hulp schoten.

De overvaller met de hamer vluchtte met nog een andere man die hoogstwaarschijnlijk zijn kompaan was.

Op donderdag 4 juni zijn K.D. en Goriah aangehouden en op vrijdag 5 juni werd G.L. aangehouden door rechercheurs van de afdeling Recherche Politie Regio West.
Ondertussen hebben zowel D. als Goriah een volmondige bekentenis afgelegd bij de politie. L. is inmiddels in vrijheid gesteld.

Bij zijn aanhouding gaf Goriah de valse naam Kevin Smit op. De autoriteiten kwamen er daarna achter, dat het in werkelijkheid gaat om Paul Goriah.

Lees ter informatie ook:
- https://www.kaieteurnewsonline.com/2018/03/26/search-still-on-for-remaining-prison-escapees-prison-director/
- https://guyanatimesgy.com/hunt-still-on-for-prison-escapees/
- https://www.stabroeknews.com/2018/07/17/news/guyana/police-appeal-for-help-in-recapturing-july-2017-escapees/

(Suriname Mirror/Waterkant.net/Korps Politie Suriname)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten