vrijdag 12 juni 2020

Optie thuis-quarantaine wordt weer bekeken

Optie reëel wanneer de Covid-19 situatie niet meer beheersbaar is


De optie voor het plaatsen van personen in thuis-quarantaine wordt nu weer bekeken. Als blijkt, dat de Covid-19 situatie niet meer beheersbaar zou zijn, zou de overheid mogelijkheden moeten hebben om mensen af te zonderen. Deze kwestie wordt reeds door de deskundigen uitgewerkt. Momenteel worden personen die positief getest zijn in het ziekenhuis ondergebracht of in overheids-quarantaine. 

Directrice Cleopatra Jessurun van het ministerie van Volksgezondheid heeft woensdag tijdens de reguliere persbijeenkomst van het Covid-19 Managementteam gesteld informatie van de epidemiologen te hebben ontvangen dat de situatie momenteel nog beheersbaar is.

Er zijn drie clusters geïdentificeerd. Een van de clusters is dankzij contact tracing en overheids-quarantaine stopgezet wat inhoudt dat bij deze cluster de medici geen nieuwe positieve gevallen meer zien bijkomen, wat als goed nieuws bestempeld kan worden, aldus het Nationaal Informatie Instituut donderdag 11 juni 2020. Bij de overige clusters worden er nog positieve gevallen geregistreerd.

Ten aanzien van de besmette personen zei de directrice, dat momenteel 78 mensen in het Wanica Ziekenhuis zijn ondergebracht, drie worden op de plaatselijke Intensive Care Unit verpleegd, 50 zijn ondergebracht in Residence Inn en nog eens 2 anderen worden op de ICU van het St. Vincentius Ziekenhuis behandeld.

Landelijk zijn er reeds 1.452 testen uitgevoerd. Woensdag werd een epidemiologische missie uitgevoerd naar 26 plekken van waar veel positieven zijn binnengekomen. Op deze plekken zijn 393 personen gescreend en zijn 3 swabs afgenomen. Het wachten is op het resultaat van dit onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten