zaterdag 13 juni 2020

Negen personen zaterdag 13 juni positief getest op Covid-19

Aantal actieve gevallen bedraagt nu 184


Er zijn negen personen zaterdag 13 juni 2020 positief getest op Covid-19. Het aantal besmette personen in Suriname is gestegen naar 196. Het aantal actieve gevallen bedraagt nu 184. De 17 personen die gisteren naar huis zijn gegaan, zijn nog niet afgevoerd op de officiële Covid-website. 

Tussen de infectiologen en het team van de directrice van het ministerie van  Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, is er geen overeenstemming over het ontslagbesluit, aldus Starnieuws.
 
Infectioloog Stephen Vreden zei gisteren tijdens de update persconferentie van het Covid-19 Managementteam, dat het ontslagbeleid is aangepast. Volgens recente inzichten is het besmettelijk zijn van een geïnfecteerde voor anderen niet eindeloos en niet per sè gekoppeld aan het wel of niet hebben van een positieve swab, meent Vreden.

De swab toont volgens Vreden niet het hele virus, maar deeltjes daarvan in de keel of neus aan. Die deeltjes kunnen nog lang in de keel van de persoon voorkomen, maar het virus zelf niet. Eenmaal een persoon is hersteld, komt het Covid-19 virus doorgaans niet meer voor in het lichaam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten