zondag 14 juni 2020

Tekort aan verplegend personeel voor quarantaineruimten

(Bron foto: De West)
Afgestudeerden worden meteen ingezet 


Sinds de uitbraak van Covid-19 in het land, met name in de afgelopen twee weken, is het aantal quarantaineruimten uitgebreid. Code rood geldt en het aantal mensen dat in quarantaine is geplaatst is toegenomen. Verschillende hotel- en pensioneigenaren hebben kamers ter beschikking gesteld, maar om de in quarantaine geplaatste personen te monitoren, is verplegend personeel nodig. 

Het Covid-19 Managementteam heeft te kampen met een tekort aan verplegend personeel en is er daarom toe overgegaan om pas afgestudeerden van de verschillende ziekenhuisinstellingen, in te zetten op de diverse locaties, aldus De West van  vrijjdagavond 12 juni 2020.

Ook is men bezig om weer de mogelijkheid van thuis-quarantaine te bekijken, waarbij de persoon vanaf een afstand wordt gemonitord.

Medewerkers van het Covid-19 Managementteam zijn ook besmet geraakt. Zij zijn in quarantaine geplaatst, wat het tekort aan menskracht vergroot. Ook kolonel Jerry Slijngard is positief getest.

Vorige week werden medewerkers van een RGD-polikliniek ook in quarantaine geplaatst, omdat een collega positief was getest. Ook onder de politie zijn enkele personen positief geteste. Uit voorzorg zijn 150 personen werkzaam bij de politie in quarantaine geplaatst. Dit zorgt voor onderbezetting op de verschillende posten.

De quarantaineruimtes worden bewaakt door rekruten van het Nationaal Leger en het Korps Penitentiaire Ambtenaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten