zaterdag 13 juni 2020

Gewonde aangereden jaguar te Álvaro Obregón, Mexico, gered dankzij 911-melding

Gewonde jaguar overgebracht naar de Zoológico Payo Obispo de Chetumal


Federale ambtenaren konden een jaguar redden dankzij een 911-melding van inwoners van de gemeente Álvaro Obregón. De noodoproep werd gedaan nadat een man ontdekte dat de kat was aangereden door een voertuig. Hij en een paar andere dorpelingen konden het dier op zijn plaats houden totdat er natuurambtenaren arriveerden.

Medewerkers van de Procuraduría Federal de Protección al Ambiente (Profepa), het Instituto de Biodiversidad y Áreas Naturales Protegidas, de Zoológico de Payo Obispo van Chetumal en de Procuraduría de Protección al Ambiente (PPA) arriveerden donderdagavond 11 juni 2020 op de locatie, vergezeld door de directeur van de Payo Obispo Dierentuin in Chetumal en een dierenarts.


De groep begon met het beveiligen van de jaguar, die ze met talrijke verwondingen aantroffen. De kat werd verdoofd en voor transport naar een kooi verplaatst.

Volgens de federale autoriteiten is de jaguar een jong mannetje van ongeveer 30 kilo. Hij werd gevonden met zichtbare laesies en schaafwonden en externe parasieten.

Het gewonde dier werd overgebracht naar de natuurfaciliteiten van de Zoológico Payo Obispo de Chetumal, waar het werd behandeld en onder observatie blijft van medisch personeel.



(Suriname Mirror/La Jornada Maya/Riviera Maya News/Reporte24qr/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten