zaterdag 13 juni 2020

Vicepresidente Colombia geeft na 23 jaar toe dat haar broer een veroordeelde heroïnehandelaar is

Bernardo in februari 1998 veroordeeld tot vier jaar en negen maanden cel


Het Colombiaanse Congres is nog niet eens begonnen met het onderzoeken van bewijs van de banden van president Ivan Duque met drugshandelaren of lokale media onthulden, dat de broer van zijn vicepresidente een veroordeelde drugsdealer is. 

Nieuwswebsite La Nueva Prensa onthulde dinsdag 9 juni2020, dat vicepresidente Marta Lucia Ramirez en haar man in 1997 $ 150.000 hebben betaald om haar broer te redden, nadat de politie van Miami, Florida (VS) hem betrapte op het ontvangen van heroïne van drugssmokkelaars

Ramirez' broer Bernardo werd in februari 1998 veroordeeld tot vier jaar en negen maanden gevangenisstraf, een half jaar voordat de politica werd benoemd tot minister van Buitenlandse Handel en haar politieke beschermheer, voormalig president Andres Pastrana, begon met de regering te onderhandelen over de strategie tegen drugsgebruik, 'Plan Colombia' van de Amerikaanse president Bill Clinton.


De onthulling kwam weken nadat de transnationale misdaadwebsite InSight Crime onthulde, dat de vicepresidente en haar man, Alvaro Rincon, zaken deden met 'Memo Fantasma', die cocaïne verhandelde voor het Medellin-kartel en de paramilitaire groep AUC (Autodefensas Unidas de Colombia).

Terwijl oppositie Senator Gustavo Petro en andere Colombianen het ontslag van Ramirez op Twitter eisten, beweerde Duque dat de in ongenade gevallen vicepresidente een 'waardige en moedige vrouw' was en het slachtoffer van een 'tragedie'. De president benadrukte de topposities die Ramirez had gekregen van Duque's politieke beschermheer en een andere voormalige Medellin-kartelmedewerker, voormalig president Alvaro Uribe.

De vicepresidente noemde de drugshandelactiviteiten van haar broer ook een 'tragedie' en zei dat ze 'het land zou blijven dienen'.

Twitter-gebruikers wezen er snel op. dat Ramirez' campagneslogan van 2018 dat 'er geen goede en slechte drugshandelaren zijn, ze zijn allemaal slecht en moeten worden afgewezen', blijkbaar geen stand houdt wanneer ze familie, een lid van de regeringspartij of zakenpartners zijn.

De laatste associatie van de vicepresidente met drugshandel kwam slechts enkele uren nadat haar man voor het eerst in het openbaar sprak over zijn banden met Memo Fantasma, en een dag nadat de politieagenten, die struikelden over de banden van Duque met de drugshandelorganisatie van Marquitos Figueroa, gevangen waren gezet.

(Suriname Mirror/Colombia Reports/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten