zaterdag 13 juni 2020

Dreamliner 787-10 van de KLM maakt eerste landing op Johan Adolf Pengelluchthaven

Toestel met cargo geland en vertrekt zaterdag 13 juni als repatriërings- vlucht


De nieuwe Dreamliner 787-10 van de KLM is gisteren voor het eerst op de Johan Adolf Pengelluchthaven geland. De vlucht is met cargo aangekomen en volgens planning wordt vandaag, zaterdag 13 juni 2020, een repatriëringsvlucht met passagiers uitgevoerd, aldus Starnieuws. 

De KLM heeft toestemming van de autoriteiten gekregen om de vlucht te mogen uitvoeren tijdens de lockdown, waardoor ook het luchtruim gesloten is voor vliegverkeer.

Het toestel nam medische aankopen vanuit Nederland mee, die de stichting Su4Su met donaties heeft verricht in de strijd tegen Covid-19.
Het zou gaan om 3.500 Corona testkits en een nieuwe PCR machine (Polymerase Chain Reaction). Met deze spullen kunnen medici in Suriname het aantal testen uitbreiden en de epidemie beter in kaart krijgen.

Soerinder Goenai, ondervoorzitter van de Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA), zegt dat het een leuke ervaring is voor de collega’s om het nieuwe KLM-toestel te begeleiden naar de airport. Hij geeft aan, dat het om een uniek type toestel gaat dat heel zuinig is.


De SATCA ondervoorzitter geeft aan heel blij te zijn dat het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie heel snel heeft ingespeeld op de eisen van de bond. Hij doelt op het feit dat de luchtverkeersleiders nu voorzien zijn van de basismiddelen die nodig zijn in verband met de Covid-19 pandemie.

Goenai stelt, dat de medewerkers niet waren voorzien van handsanitizer. Ook heeft het ministerie erin voorzien dat er een infra-red thermometer aanwezig is voor luchtverkeersleiders. Hiernaast is ook ervoor gezorgd dat zij in een aparte bus worden vervoerd met maximaal 5 personen.

De vakbondsman merkt op, dat als het ministerie niet had ingespeeld op het protest van SATCA, er geen mooi moment zou zijn om de Dreamliner 787-10 van de KLM te verwelkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten