zaterdag 13 juni 2020

Inbraak in filiaal van de Republic Bank aan de Nickeriestraat

Een kantoorruimte is overhoop gehaald, niet bekend is of iets is verdwenen


Bij het filiaal van de Republic Bank aan de Nickeriestraat is vrijdagochtend 12 juni 2020 tegen half drie ingebroken. Het is nog niet duidelijk door hoeveel personen de inbraak is gepleegd. De politie van Flora kreeg tegen kwart voor drie de melding dat het alarmsysteem van de bank afging, zo schrijft de Ware Tijd. 

Onderzoek ter plaatse wees uit dat twee ramen van het pand waren geforceerd. De politie had het vermoeden, dat de inbrekers nog in de bank waren en betrad het gebouw. Maar, ze bleken al te zijn verdwenen.

Een kantoorruimte is overhoop gehaald. Bij nader onderzoek door de forensische opsporing troffen ze bloedsporen aan die waarschijnlijk afkomstig zijn van één van de daders. Aan de aanhouding van de inbreker(s) wordt gewerkt. De zaak wordt overgedragen aan een rechercheteam.

Op 29 mei viel Republic Bank ook ten prooi aan inbrekers. Enkele mannen probeerden er toen tevergeefs met de brandkast van de geldautomaat aan de Ringweg-Noord vandoor te gaan. De geldautomaat raakte wel aanzienlijk beschadigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten