zaterdag 13 juni 2020

Acht technici door dorpelingen in Peru vastgehouden vanwege valse 5G-Covid-link

Arbeiders waren gekomen om een ​​draadloze antenne te repareren 

Mannen worden vrijgelaten als ze de antennes verwijderen


Dorpelingen in de regio Huancavelica in Peru houden acht technici vast die een antenne repareerden, uit angst dat hun werk Covid-19 zou verspreiden. De dorpelingen dachten ten onrechte dat de arbeiders - die waren gekomen om een ​​draadloze antenne te repareren - 5G-technologie in het gebied installeerden. 

Valse beweringen die 5G aan coronavirus koppelen, zijn op grote schaal online gedeeld. Wetenschappers zeggen dat een verband tussen beide biologisch onmogelijk is. De arbeiders zijn nog niet vrijgelaten.


Een woordvoerder van Gilet, waar de technici werkzaam zijn, zei dat het bedrijf sinds woensdagavond 10 juni 2020 niets meer van de arbeiders heeft gehoord. 'De dorpelingen lieten hen niet binnen ... ze lieten doorschemeren, dat 5G Covid-19 verspreidt', vertelde Arieh Rohrstoc aan tv-zender Channel N.

'Ze denken ten onrechte, dat Covid wordt verspreid via radiogolven. Onze technologie is draadloos en het virus kan niet worden overgedragen via elektromagnetische golven', zei hij.

De dorpelingen - uit de districten Paucará en Yauli in de regio - zeiden dat de arbeiders zouden worden vrijgelaten als ze de antennes zouden verwijderen, melden lokale media.

Hoewel Peru meer dan 6.000 doden en bijna 215.000 bevestigde gevallen van coronavirus heeft geregistreerd, is de verspreiding in de regio Huancavelica beperkt gebleven.


(Suriname Mirror/Diario Correo/BBC/Canal N/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten