donderdag 11 juni 2020

24 Nieuwe personen Covid-19 positief bevonden...

Teller op de covid19.sr website is van 144 naar 168 gestegen


Het hoogste aantal van 24 personen dat Covid-19 positief is bevonden, is donderdag 11 juni 2020 geregistreerd. De teller op de covid19.sr website is van 144 naar 168 gestegen. De actieve gevallen bedragen nu 158.
De teller was aanvankelijk met 25 omhoog, maar deze is intussen bijgesteld. Starnieuws bericht, dat iemand die is gestorven, positief getest is op Covid-19. De doodsoorzaak moet nog formeel vastgesteld worden.

De directrice van het ministerie van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, zei woensdag nog tijdens de persbriefing van het Covid-19 Managementteam, informatie van de epidemiologen te hebben ontvangen dat de situatie nog beheersbaar is.

Er zijn drie clusters geïdentificeerd. Een van de clusters is door contact tracing en overheids-quarantaine stopgezet. Bij deze cluster zijn er volgens de medici geen nieuwe positieve gevallen. Bij de overige twee clusters worden de positieve gevallen geregistreerd.

Er is ook goed contact met de Braziliaanse gemeenschap, waardoor ook veel meer testen plaatsvinden. De mensen melden zich bij ziekteverschijnselen. Het overgrote deel van de mensen dat getest wordt is Surinamer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten