donderdag 11 juni 2020

Surfers en zwemmers mogen terug op de stranden van Peru

(Bron foto: Ernesto Benavides/AFP)
Nationale lockdown blijft wel van kracht


Surfers en zwemmers mogen terug op de stranden van Peru, ondanks het feit dat de nationale lockdown van kracht blijft, aldus de autoriteiten dinsdag 9 juni 2020. 

Stranden gaan geleidelijk weer open onder bepaalde beperkingen, zoals het beperken van gebruikers tot niet meer dan een uur in zee. Het dragen van maskers wanneer men niet in het water is, is verplicht.

Zwemmers zijn alleen toegestaan ​​als ze alleen zijn en stranden zijn alleen op bepaalde tijden van de dag geopend. Sociale afstand zal gelden wanneer de stranden open zijn.

Surfen is een enorm populaire sport in Peru met meer dan 60.000 beoefenaars en veel populaire surfstranden bevinden zich in en rond de hoofdstad Lima.


De lokale gemeente in het Miraflores-district van Lima zei op Twitter, dat strandgangers 'geen voertuigen mogen gebruiken om op het strand aan te komen'.

Miraflores is een populaire buurt onder toeristen en heeft een kustlijn van vijf kilometer, waaronder het grootste aantal surfstranden in de hoofdstad. Terwijl surfers op de golven mogen rijden, mogen surfscholen geen boards verkopen of verhuren.

Naast surfen zijn andere watersporten zoals windsurfen, zeilen en zwemmen toegestaan.

Peru overtrof dinsdag de 200.000 gevallen van het coronavirus, waarmee het Zuid-Amerikaanse land het achtste zwaarst getroffen land ter wereld is. Het dodental steeg ook meer dan 5700, het op twee na hoogste in Latijns-Amerika na Brazilië en Mexico.

(Suriname Mirror/AFP/Twitter) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten