donderdag 11 juni 2020

Majoor Babel: 'Maatregelen niet bedoeld om personen onaangenaam te zijn'

'Ga alleen af op officiële mededelingen op de Covid-19 website'


Op de persbriefing van het Covid-19 Managementteam van woensdag 10 juni 2020 maakte majoor Gwendoline Babel, onderdirectrice van het Directoraat Nationale Veiligheid, weer duidelijk, dat een ieder zo goed als mogelijk de maatregelen moet opvolgen, maar over de eventuele sancties zijn de juristen zich nog aan het buigen en daar wordt op de persconferentie van vrijdag meer over medegedeeld, aldus het Dagblad Suriname.

Toch gaat het er vooral om, dat de gezondheid van de gemeenschap bewaakt moet worden, en zijn de maatregelen dus niet bedoeld om personen onaangenaam te zijn. Wie een goede reden heeft om zich op straat te begeven, zal daar geen problemen mee ondervinden.

Vrouwen die getrouwd zijn moeten uitgaan van de eerste achternaam die op hun ID vermeld is om te bepalen op welke dag zij tussen 7.00 en 14:00 uur hun inkopen kunnen halen. Na 14:00 uur wordt alleen essentieel verkeer geacht zich op straat te begeven, maar zolang iemand een valide reden heeft, zal dat geen probleem zijn. De avondklok regeling van 06:00 tot 18:00 uur geldt dus voorlopig even niet.

Als iemand bijvoorbeeld moet gaan dialyseren, dan kan hij zijn afsprakenkaart tonen, zo ook kan de taxichauffeur die de persoon brengt dat aantonen. Dat geldt ook voor personen die van of naar de luchthaven moeten, naar de apotheek moeten, et cetera. Mediahuizen behoren volgens de majoor tot de essentiële diensten en mogen bijvoorbeeld van hun badge gebruik maken indien nodig.

Ook gaf majoor Babel aan, dat nutsbedrijven sowieso rekening zullen houden met personen die niet in de gelegenheid zijn geweest hun rekening op tijd te voldoen.

Er is met de bankiersvereniging overleg geweest, en de toezegging is gedaan, zeker door de Republic Bank en de Finabank, dat ze de pinautomaten zoveel als mogelijk van geld zullen blijven voorzien. Ongerustheid daarover is dus niet nodig.

Majoor Babel besloot met een beroep te doen op de gemeenschap kalm te blijven, zich aan de maatregelen te houden, en alleen af te gaan op officiële mededelingen op de Covid-19 website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten