donderdag 11 juni 2020

Mexico betaalt 6,2 miljoen dollar voor Cubaanse medische diensten

585 Cubaanse artsen en verpleegsters werkzaam in Mexico-Stad


Het Instituto de Salud para el Bienestar (INSABI, nacional) zal in totaal $ 6.255.792 betalen om 585 Cubaanse artsen en verpleegsters in dienst te nemen die voor Covid-patiënten in de CDMX (Ciudad de México) zorgen, evenals voor training en andere activiteiten, meldde Oliva López Arellano, secretaris van Gezondheidszorg van Mexico-Stad, maandag 8 juni 2020 in een interview met de krant Diario de Cuba

'Ze hebben veel ervaring in het veld, in de epidemiologische gemeenschap, in het versterken van ziekenhuisactiviteiten, maar ook in advies, training en ondersteuning in verschillende onderdelen van de strategie', vertelde López Arellano aan de krant.

Ze voegde eraan toe, dat deze middelen niet alleen bedoeld zijn voor het inhuren van artsen en verpleegkundigen, maar ook 'voor verschillende activiteiten die te maken hebben met opleiding, specialisatie, directe aandacht, advies en gezamenlijk onderzoek'.

Elke Cubaanse arts en verpleegster zou gemiddeld 10.693 dollar moeten ontvangen, maar dat het geld door het Cubaanse regime wordt ingenomen.

López Arellano, minister van Volksgezondheid van Mexico-Stad, legde uit dat de 6,2 miljoen door Insabi via het Secretariaat van Administratie en Financiën zijn overgedragen aan het Secretariaat van Gezondheidszorg.

Ze legde ook uit dat het Cubaanse gezondheidspersoneel op 27 april bij CDMX arriveerde, na een akkoord tussen de genoemde instanties, om de taken ter bestrijding van de pandemie te ondersteunen. Ze werken in de Covid-ziekenhuizen van CDMX en enkele hybriden, zoals het Balbuena Hospital. Accommodatie voor deze professionals is niet inbegrepen in de overeenkomst en wordt betaald door hoteliers in de hoofdstad.

(Suriname Mirror/The Yucatan Times)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten