donderdag 11 juni 2020

Bee (ABOP) wil dat Moengo en Albina worden bevoorraad - 'In het oosten van het land kan een humanitaire ramp ontstaan'

'Ook betere richtlijnen geven bij de post te Stolkertsijver'


Assembleelid Marinus Bee (ABOP) vindt dat het Covid-19 Managementteam ervoor moet zorgen, dat Moengo en Albina worden bevoorraad. Ook moeten er betere richtlijnen worden gegeven bij de post te Stolkertsijver. Een hoogzwangere vrouw die naar Paramaribo moest voor de bevalling, werd niet doorgelaten. 

Bee zegt donderdag 11 juni 2020 op Starnieuws, dat er in het oosten van het land een humanitaire ramp kan ontstaan. Veel schappen van de winkels zijn leeg. Een truck die gas moest leveren is niet doorgelaten bij de post van Stolkertsijver en is teruggekeerd zonder Moengo en Albina aan te doen.

Tijdens een update van het Covid-19 Managementteam is woensdag meegedeeld, door de onderdirectrice Nationale Veiligheid, Gwendoline Babel, dat vrijdag Subisco Marowijne zal bevoorraden. Bee vraagt zich af waarom dat pas vrijdag zal gebeuren, terwijl de winkels leeg zijn. Ook het pinnen in het oosten van het land is een probleem.

Al deze zaken dienen zo snel mogelijk opgelost te worden, benadrukt de volksvertegenwoordiger. Er is veel onrust over de gang van zaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten