donderdag 11 juni 2020

Nieuwe Assemblee wordt 29 juni geïnstalleerd

Draaiboek wordt aan de Covid-19 situatie aangepast


De Nationale Assemblee mag niet langer dan 5 jaar aanzitten. 29 Juni is dan ook de laatste dag waarop de nieuwe leden kunnen worden toegelaten. Daarom worden de voorbereidingen getroffen voor deze dag. Overleg is gevoerd met alle partijen in De Nationale Assemblee. aldus Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons vandaag, donderdag 11 juni 2020, op Starnieuws. 

Door Covid-19 gaat de voorbereiding wat anders dan normaal, legt Simons uit. 'De besprekingen die ik met de staf moet hebben gebeuren via zoom en andere digitale middelen. Er is dispensatie voor mensen die op de werkplek moeten zijn', zegt de Assembleevoorzitster.

Na het overleg met de fracties is besloten de vergadering van 29 juni in het gebouw van De Nationale Assemblee te houden en het draaiboek aan de Covid-19 situatie aan te passen.

Vijf jaar geleden is De Nationale Assemblee voor de eerste keer op 30 juni 2015 bijeengekomen. Nadat de leden toegelaten en beëdigd waren, zijn de voorzitter en vicevoorzitter gekozen. President Desi Bouterse, die toen ook gekozen was als Assembleelid, had afgezien van het lidmaatschap van het college. In zijn plaats kwam Ronald Hooghart. Hij heeft opgetreden als fungerend voorzitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten