donderdag 11 juni 2020

China schenkt massaal medische donaties aan Latijns-Amerika

Chinese regering steunt landen in regio het coronavirus aan te pakken


Sinds China zijn uitbraak van het coronavirus onder controle heeft gebracht, heeft het land medische benodigdheden en apparatuur naar andere delen van de wereld gestuurd om Covid-19 te helpen bestrijden. 

De hulpverlening omvatte een donatie van $ 20 miljoen aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), het sturen van artsen naar Iran en Italië, het bouwen van een Polymerase Chain Reaction (PCR)-laboratorium in Irak om de coronavirus testcapaciteit van het land te vergroten en testkits te schenken aan de Filippijnen en het sturen van beschermende uitrusting naar Pakistan en Frankrijk.

De hulp is zo ver gegaan als Latijns-Amerika, waar China een aanzienlijke aanwezigheid heeft gehad door middel van donaties in een tijd waarin de regio zwaar is getroffen door de pandemie, waardoor medische middelen naar veel landen daar werden gestuurd, ongeacht hun politieke ideologieën.

Argentinië 
Helmen met warmtebeeldcamera's die koorts in realtime detecteren, maskers en bioveiligheidspakken, evenals bijna twee ton apparatuur, zijn in juni door de regering van Xi Jinping aan de Argentijnse strijdkrachten geschonken. Het is de tweede keer dat China sinds het uitbreken van het coronavirus medische hulp naar het Zuid-Amerikaanse land heeft gestuurd. Eind maart ontving de regering van Alberto Fernández testkits, beschermende pakken, maskers, handschoenen en digitale thermometers als gevolg van een overeenkomst met de Chinese ambassade.

Chili 
Half mei ontving de Chileense minister van Volksgezondheid Jaime Mañalich een vliegtuig met medische benodigdheden op de luchthaven van Santiago, opgesteld door de Chileense ambassade in China om het gezondheidsstelsel van het land te versterken. Chinese zakenlieden hebben ventilatoren, testkits, thermometers, 1,6 miljoen maskers en meer dan 230.000 medische benodigdheden geschonken.

Colombia 
Colombia ontving op 7 mei een hulpzending uit China om het coronavirus aan te pakken. De Chinese regering heeft voor 1,5 miljoen dollar aan medische middelen geleverd. De voorraad omvatte 30.000 nucleïnezuurtests, 680.000 maskers, brillen, handschoenen, beschermende pakken, infraroodthermometers en ademhalingstoestellen. 'We hebben vandaag een donatie ontvangen van de Chinese regering die ons land zal helpen de epidemie in bedwang te houden en de diagnostische capaciteit voor Covid-19 uit te breiden', zei minister van Gezondheid Fernando Ruiz op de dag van aankomst.

De Chinese ambassadeur in Colombia, Lan Hu, zei dat ze ook basisgoederen hebben bijgedragen die zijn geleverd aan mensen in nood. 'Naast medische apparatuur heeft de Chinese ambassade voedsel geschonken aan veel huishoudens die getroffen zijn door de pandemie. We weten dat onze bijdrage klein is, maar het komt uit de grond van ons hart', zei Lu.

Venezuela
In maart ontving Venezuela een delegatie van acht Chinese specialisten om de inspanningen te bundelen in het licht van de coronaviruscrisis. Het team bestaat uit artsen en wetenschappers die het virus tijdens zijn hoogtepunt in het Aziatische land hebben behandeld. Samen met de medische missie arriveerde 22 ton medische apparatuur, waaronder 500.000 testkits, ventilatoren, beschermende pakken, brillen, maskers en handschoenen.

China heeft in kritieke tijden van de pandemie ook medische benodigdheden geschonken aan Mexico, Peru, Bolivia, Brazilië, Costa Rica, Panama, El Salvador en Cuba.

(Suriname Mirror/Anadolu Agency)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten