woensdag 6 mei 2020

Vordering procureur-generaal tot in staat van beschuldiging stellen minister Hoefdraad 7 mei op agenda Assemblee


Ook op agenda kiezen commissie van rapporteurs voor initiatiefwet Collectieve rechten Inheemse en Tribale Volken


De Nationale Assemblee heeft voor morgenmiddag een huishoudelijke vergadering uitgeschreven, zo bericht Starnieuws vandaag, woensdag 6 mei 2020. Op de agenda staan twee punten, het kiezen van een commissie van rapporteurs voor de initiatiefwet Collectieve rechten Inheemse en Tribale Volken en bespreking van de vordering van de procureur-generaal (pg) tot in staat van beschuldiging stellen van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.

Het initiatiefvoorstel voor de wet Collectieve Rechten Inheemse en Tribale Volken is ingediend op 8 april door Grace Watamaleo, Wendell Asadang, Erwin Linga, Yvonne Maabo en Rudolf Zeeman (Allen NDP).

ABOP-voorzitter tevens fractieleider zei zaterdag tijdens zijn online massameeting, dat aan de inheemsen en marrons beloofd was dat de grondenrechten in orde gemaakt zouden worden. Volgens Brunswijk is het hele gebied in Brokopondo reeds in concessies weggegeven. Hij voerde aan, dat de belofte gedaan aan de inheemsen en marrons niet zal worden nagekomen door de regering. Het is opvallend, dat in de recesperiode een commissie van rapporteurs wordt benoemd.

De pg heeft op 23 april een vordering ingediend bij De Nationale Assemblee, waarin gevraagd wordt minister Hoefdraad in staat van beschuldiging te stellen. Hoefdraad wordt verdacht van zo'n elf strafbare feiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten