woensdag 6 mei 2020

Curaçao vanaf vrijdag 8 mei lokaal weer grotendeels open

Avondklok nog wel van kracht 


Het eiland gaat vanaf vrijdag lokaal weer grotendeels open. Alleen de avondklok - Toke de Keda, tussen 21.00 uur en 6.00 uur - blijft voorlopig van kracht. Dat is onder andere besloten om samenscholingen met meer dan 25 personen te voorkomen. De Plachi di Dia komt vanaf vrijdag te vervallen en ook op zondag mogen alle voertuigen weer de weg op. Mantelzorgers kunnen weer de hele dag hulp bieden, van 6.00 uur tot 20.00 uur. Sporten en recreëren is de hele dag toegestaan, ook in competitieverband, maar dan wel zonder publiek. 

Dat heeft de regering bij monde van premier Eugene Rhuggenaath, minister Giselle Mc William van Economische Ontwikkeling (MEO) en minister Quincy Girigorie van Justitie gisteren toegelicht tijdens een speciaal ingelaste persconferentie, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 6 mei 2020.

De algemene regels om een uitbraak van de coronaziekte Covid-19 te voorkomen op Curaçao blijven van kracht: minimaal twee meter afstand houden van anderen en de hygiëneregels in acht nemen (regelmatig grondig handen wassen met water en zeep of een handsanitizer). Samenscholingen van meer dan 25 personen in het openbaar zijn verboden. In het algemeen geldt dat bedrijven open kunnen, mits zij de algemene regels kunnen nakomen. Het advies luidt dan ook dat ondernemers zich goed voorbereiden voordat zij opengaan voor klanten.


Voor restaurants en trùk’i pan blijven de bestaande regels gelden: uitsluitend op bestelling leveren of laten afhalen terwijl de klant in de auto wacht (curbside pick-up). De deuren van de horecagelegenheden blijven vooralsnog gesloten voor het publiek.

Minister Mc William zegt, dat samen met de restaurantvereniging een oplossing wordt gezocht, zodat wordt voldaan aan de eis van twee meter afstand en het samenscholingsverbod niet wordt overtreden. Ook supermarkten, bouwmarkten en begrafenisondernemingen gaan verder onder de bestaande afspraken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten