woensdag 6 mei 2020

Covid-19 treft ook herbouw oude Parlementsgebouw en Algemene Zaken: werk verloopt na zes maanden moeizaam

(Bron foto's: NII)
'Wij zullen te zijner tijd een inhaalmanoeu- vre doen, niemand kan er om heen'


De herbouw van het oude Parlementsgebouw en Algemene Zaken verloopt na zes maanden moeizaam. Geen volle bezetting en stagnatie in de levering van materiaal, zijn de voornaamste oorzaken die de bouwwerkzaamheden beïnvloeden. 'Een overmachtssituatie door Covid-19. Wij zullen te zijner tijd een inhaalmanoeuvre doen. Niemand kan er om heen. We zitten allemaal met hezelfde probleem', aldus projectleider Bouw DNA-gebouw Phillip Dikland dinsdag 5 mei 2020 in een interview met het Nationaal Informatie Instituut (NII).

De oplevering is gepland in februari 2022. Ondanks de Covid-19 crisis worden de bouwwerkzaamheden verder uitgevoerd. Het internationaal aannemingsbedrijf 23rd Metallurgical Construction Co, die het Streekziekenhuis Wanica heeft gebouwd, verricht de herbouwdiensten.

Dikland vertelt verder, dat ruim 14% van het werk is voltooid, voornamelijk funderingswerk- zaamheden. Noemenswaardig is dat er een waterput is ontdekt onder de keldervloer van het oude gebouw Algemene Zaken. Het bestaan hiervan was niet bekend, van de put achter het oude Assembleegebouw wel. De putten zorgen niet voor stagnatie.


De herbouw van deze twee historische panden op de hoek van de Henck Arronstraat en de Combéweg is het eerste project van de Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP). Rachel Joefield, Community and Communication Officer PURP, deelt mee tevreden te zijn met de progressie ondanks de Covid-19 crisis. Daarentegen vordert het PURP-programma stroef. Zij gaf enthousiast aan, dat de Waterkant een facelift krijgt. Het resultaat van PURP zal publiek, en ook toeristen, aantrekken om te komen naar Paramaribo. Er wordt verwacht dat hierdoor meer economische activiteiten zullen ontstaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten