woensdag 6 mei 2020

Starnieuws rectificeert artikel: Minister Hoefdraad is geen verdachte in de zaak rond de kasreserve

Ex-governor Centrale Bank Robert van Trikt wel verdachte in strafklacht die ingediend is over de kasreserve


Ex-governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, is door procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday vooralsnog aangemerkt als verdachte in de strafklacht die ingediend is over de kasreserve. DA'91 en activiste Xaviera Jessurun die een strafklacht ingediend hebben tegen minister Gillmore Hoefdraad van Financiën over de oneigenlijk gebruikte kasreserve, hebben een brief ontvangen van de pg. Ook Strei! en Finabank hebben een soortgelijk schrijven ontvangen, waarin meegedeeld is dat tegen Van Trikt een gerechtelijk vooronderzoek zal worden gestart.

Minister Hoefdraad is geen verdachte in de zaak rond de kasreserve, zoals opgevat kan worden uit een bericht dat eerder is gepubliceerd door Starnieuws.

Hoefdraad wordt elf strafbare feiten ten laste gelegd door het Openbaar Ministerie. In een vordering aan De Nationale Assemblee heeft de pg gevraagd om de bewindsman in staat van beschuldiging te stellen.

Jessurun zegt, dat de personen en organisaties die klachten hebben ingediend, verwittigd zijn dat de zaak naar de volgende fase van gerechtelijk vooronderzoek gaat. Aan de indieners van de strafklacht is gevraagd dat indien het nodig is, een verklaring afgelegd moet worden. 'In elk geval is onze rechterlijke macht in tact en volgt ze de procedures zoals in het Wetboek van Strafvordering is vastgelegd. Na de ravage aangericht door onze financiële prodigies lijkt dit voor sommigen een schrale troost, maar er is licht in onze tunnel: het recht zal zegevieren', aldus Jessurun.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten