woensdag 6 mei 2020

ABOP'er Stefanus Ligorie: 'Stemkaarten burgers worden massaal opgekocht'

'Je hebt misschien op dat moment wat geld, maar dan zit je komende vijf jaar weer in dezelfde armoede'


Volgens Assembleekandidaat van de ABOP bij de komende verkiezingen Stefanus Ligorie, worden burgers benaderd door een groep personen, die ze vraagt hun oproepingskaart te verkopen voor een bedrag van Srd 1.000. Ligorie zegt woensdagavond 6 mei 2020 in De West, dat sinds de start van de distributie van oproepingskaarten, het niet de eerste keer is dat hij deze klacht heeft ontvangen. 

Ligorie beweert, dat er bewust wordt gekozen voor prominente leden van de ABOP. 'De mensen benaderen me juist met het voorstel, dat ik de kaarten liever koop, zodat hun stem toch nog op de juiste plek terecht komt.'

Hij zegt dat hij ook duidelijke beschuldigingen heeft richting de NDP. 'Men moet beseffen dat het opkopen van oproepingskaarten een ernstige vorm van fraude en listigheid is.' Volgens hem heeft geen enkele partij het recht te komen aan de stemvrijheid van een burger. Hij doet een beroep op de samenleving  oproepingskaarten niet te verkopen, omdat stemmen daardoor niet meer mogelijk is.

Ligorie zegt zaken niet zo te zullen laten en dat onderzocht zal worden wie de personen zijn die zich schuldig maken aan het plegen van een dergelijk feit. 'Ik wil weten of het komt vanuit een maffia organisatie of dat het iets is van de regerende partij. In ieder geval, als het iets van de NDP is, zal ik teleurgesteld zijn, want juist zij zouden het juiste voorbeeld moeten geven.'

Ligorie zegt verder, dat er bij het opkopen van stemkaarten bewust wordt gekozen voor mensen uit een bepaalde klasse, omdat zij het geld hard nodig hebben. ‘Je hebt misschien op dat moment wat geld, maar dan zit je voor de komende vijf jaar weer in dezelfde armoede'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten