woensdag 6 mei 2020

Dini Blokland verschijnt voor rechtbank Rotterdam in Kort Geding aangespannen door First Lady Ingrid Bouterse-Waldring

Blokland beweert dat First Lady hand zou hebben gehad in roofoverval op 'diamantvrouw' Claudia Griffith


De rechtbank in Rotterdam heeft Dini Blokland gedagvaard om op donderdag 14 mei voor de rechter in Kort Geding te verschijnen. Blokland wordt beschuldigd van lasterlijke uitspraken aan het adres van presidentsvrouwe Ingrid Bouterse-Waldring. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII, woensdag 6 mei 2020.

Blokland beweerde in april, april dat de First Lady de hand zou hebben gehad in een roofoverval op Claudia Griffith, directrice van het in Suriname gevestigde diamantopkoopbedrijf Glomac NV.
Volgens de aantijgingen van Dini Blokland zou daarbij een zwarte diamant van 320 karaat ter waarde van US$ 80 miljoen zijn weggenomen. De presidentsvrouwe zou de edelsteen daarna voor US$ 43 miljoen hebben verkocht in Dubai.


Zowel de First Lady als directeur Griffith verwees op 22 april in het SRS-programma Bakana Tori van Clifton Limburg de aantijgingen meteen naar het rijk der fabelen. Griffith erkende de presidentsvrouwe eens te hebben gesproken, maar dan over een sociaal project en niet over diamanten. Met Dini Blokland heeft zij nimmer over de presidentsvrouwe gesproken noch zou de naam van de First Lady genoemd zijn in een dossier dat Griffith op aanvraag van Dini Blokland aan Blokland had doen toekomen.

Met president Desi Bouterse zijn er wel gesprekken geweest, maar die gingen over aansluiting van Suriname bij de Kimberley Process Certification (KPC). 'Daar heeft de First Lady vrij weinig tot niets mee te maken', benadrukte Griffith.

Het bevreemdde haar ook, dat Dini Blokland beweerde dat de presidentsvrouwe directeur van haar bedrijf wilde worden. First Lady Bouterse-Waldring noemde de aantijgingen belachelijk en liet toen al weten reeds een advocaat in Nederland in de arm te hebben genomen.

Blokland, die de dagvaarding intussen via de deurwaarder heeft ontvangen, had in het verleden beweerd dat president Bouterse een huis in het buitenland bezat. Zij heeft dit echter nimmer bewezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten