woensdag 6 mei 2020

Den Blauwvinger: 'Geniet ervan!'

COLUMN: Tijd voor volwassen professionele presentatie bij ABC Televisie, 'the Love Station'

Laten wij het maar niet meer hebben over.... - Waar is de 'Love' voor de kijker?


'Geniet ervan', en 'Maak je klaar voor...' en 'Veel kijkplezier hier op vier'. 'Geniet ervan', … van bijvoorbeeld het NOS Journaal en 'Maak je klaar' voor.... bijvoorbeeld Nieuwsuur. Genieten van het NOS Journaal?? Je klaarmaken voor een programma?? Pffff, het zijn de kinderlijke, onvolwassen woorden van een van de presentatrices die de programma's van ABC TV aankondigt. Het toont het algehele inhoudelijke kinderlijke niveau van ABC TV. Kijken alleen kinderen naar ABC? Toon respect voor de kijker. De kijker is het fundament van de omroep, maar dat lijkt de directie zich nog steeds niet te beseffen.

Het is niet voor het eerst dat hier geschreven wordt over de bedenkelijk amateuristische waarop de directie van de omroep meent dat programma's moeten worden aangekondigd en gepresenteerd. Daarenboven kunnen ook nog steeds vraagtekens geplaatst worden bij het niveau van de personen die verantwoordelijk zijn voor de programmering en de techniek, het bedienen van de knoppen. Maar, er verandert niets.

(Bron foto: Facebook)
Nog steeds mag die ene presentatrice op kinderlijke wijze, almaar grinnikend, programma's aankondigen zonder exact te weten wat voor soort programma zij aankondigt. Zij gaat dan ook vaak de fout in en dat alles oogt en klinkt welhaast beschamend, treurig lachwekkend. De aankondigingen worden overigens van tevoren, achter elkaar, opgenomen.

De directie zou er goed aan doen om meer professionaliteit op alle fronten aan de dag te leggen. Ook bij de techniek. Immers, hoe vaak gebeurt het niet dat programma's zomaar worden afgebroken om plaats te maken voor iets anders. Als van tevoren bekend is dat een programma onderbroken moet gaan worden, start dat programma dan niet en zendt een pauzefilmpje uit....De kijker wil toch het einde van een programma zien...! Dit is maar een voorbeeldje.

Laten we het maar niet meer hebben over de abominabele kwaliteit van de te familiaire, onprofessionele presentatoren van live sport- en actualiteitenprogramma's. Om te huilen. Kennelijk is de directie niet bij machte om twee à drie fulltime professionele presentatoren en redacteuren aan te trekken en blijft zij voortmodderen met de huidige ploeg welhaast clowneske presentatoren die amper een volzin Nederlands goed kunnen spreken en op veelal te familiaire ons-kent-ons wijze gasten interviewen.

Laten we het maar niet meer hebben over het aankondigen in korte 'shots' van programma's, films en film themaweek in de overdreven gemaakt klinkende Engelse taal. ABC TV grow up! Je zendt uit in Suriname, waarom dan dat irritant klinkende Engels? In welk land wordt door een omroep een andere taal dan de eigen taal gebruikt bij het aankondigen van programma's??? Kent ABC zo'n omroep ergens ter wereld?

Laten we het maar niet meer hebben over de vele herhalingen van bijvoorbeeld speelfilms, afleveringen van tv-series, enzovoorts.

Kortom, geniet ervan, maar niet van ABC TV, dat is nog steeds niet mogelijk zolang amateurisme en een grinnikende presentatrice alle vrijheid krijgen om de kijkers van 'the love station' bijna dagelijks te ergeren, irriteren. Maak je klaar.....

Hoogachtend,
Den Blauwvinger
6 mei 2020
Paramaribo – Suriname

Geen opmerkingen:

Een reactie posten