donderdag 19 maart 2020

Spoedeisende Hulp (SEH) van het AZP sluit voor twaalf uren de deur

Twee personen die besmet zijn met Covid-19 hebben de SEH bezocht


De Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo heeft donderdagavond 19 maart 2020 haar deuren voor twaalf uren gesloten, omdat twee personen die besmet zijn met Covid-19 de SEH hebben bezocht. 

De directrice van het ministerie van Volksgezondheid heeft donderdag tijdens een update persconferentie aangegeven dat er twee positieve Covid-19-cases bij zijn gekomen in Suriname. Beide personen hebben de SEH van het AZP bezocht.

Het draaiboek van het AZP vereist, dat de SEH in geval van een Covid-19 positieve casus, minimaal twaalf uren gesloten wordt zodat deze goed schoongemaakt kan worden. Alleen personen die in een levensbedreigende situatie verkeren zullen op een alternatieve locatie dicht bij de SEH worden opgevangen.

De gemeenschap wordt opgeroepen om gedurende deze periode zo veel als mogelijk gebruik te maken van de huisartsen- en spoedposten. De RGD-klinieken van Geyersvlijt en Latour zullen donderdag gedurende de nacht geopend zijn. De SEH zal haar dienstverlening zo spoedig mogelijk normaliseren, aldus het AZP donderdagavond in onderstaand persbericht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten