donderdag 19 maart 2020

Nederlandse toerist (69) op Curaçao als eerste positief getest op Covid-19-virus is overleden

Groot deel van het openbare leven op Curaçao ligt plat


De Nederlandse toerist die op Curaçao als eerste positief is getest op het Covid-19-virus is woensdag 18 maart 2020 overleden. Dat werd tijdens de dagelijks persbriefing van de regering en autoriteiten bekendgemaakt, aldus het Antilliaans Dagblad

Terwijl aan het begin van de ontmoeting met de media nog geruststellend werd gemeld, dat de persoon nog stabiel was, kwam rond 11.30 uur het bericht binnen dat de persoon het virus niet heeft overleefd. Het slachtoffer behoort tot de drie - tot nu toe bekende - besmettingsgevallen die Curaçao telt; allen bezoekers uit Nederland.


Hij werd in de nacht van zondag op maandag in het Curaçao Medical Center (CMC) opgenomen.

Premier Eugene Rhuggenaath onderstreepte nogmaals het belang van het ‘héél serieus’ nemen van het coronavirus (Covid-19), in verband waarmee ook de regering zeer vergaande preventiemaatregelen heeft getroffen en een groot deel van het openbare leven plat ligt. Met grote gevolgen voor de economische bedrijvigheid.

Het eerste sterftegeval betreft een 69-jarige Europees-Nederlandse man. Vermoedelijk uit Brabant, de provincie die extra zwaar is getroffen. Hij lag geïsoleerd. Het zorgteam van het CMC had alle voorzorgsmaatregelen getroffen en de juiste protocollen gehandhaafd om blootstelling aan andere patiënten en zorgverleners te voorkomen. De toestand van de patiënt in het CMC, die aan beademingsapparatuur lag, is de afgelopen dagen en vooral uren ‘verslechterd’, aldus dokter Melissa Arias.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten