donderdag 19 maart 2020

DOE en DA'91 vinden alarmerende VHP-brief aan investeringsbank Oppenheimer prima zet

Assembleelid Abdoel, NDP, gelooft daarentegen dat brief een 'scenario' is...


De brief die de VHP onlangs naar de Amerikaanse investeringsbank Oppenheimer heeft gestuurd (zie hieronder) is niet in goede aarde gevallen bij de regering. Maar, het was geen verkeerde stap volgens DA’91-voorzitster Angelic Del Castilho en Steven Alfaisi van DOE, maar gedaan vanuit nationaal belang. De VHP raadt de bank af Suriname te steunen in haar zoektocht naar geld omdat dit cruciaal kan zijn voor het financieel herstel van het land. 

De VHP uit in het schrijven bezorgdheid over de economie en staatsfinanciën. Alfaisi en Del Castilho zeggen vandaag, donderdag 19 maart 2020, in de Ware Tijd, dat de regering de hand in eigen boezem moet steken, omdat andere pogingen haar er niet van hebben weerhouden om leningen te blijven sluiten.

Ze zien de oproep van de VHP aan Oppenheimer om de aanvraag van Suriname te heroverwegen dan ook als een creatief middel dat de oranje partij heeft gebruikt.



'We hebben lang gewacht en geprobeerd intern aan de bel te trekken. Maar wanneer je merkt dat er geen verandering komt, breekt er een moment aan dat je het over een andere boeg gooit', aldus Del Castilho.

Anders dan NDP-parlementariër Amzad Abdoel benadrukken Alfaisi en Del Castilho, dat de brief aan Oppenheimer niets te maken heeft met a-nationalistisch gedrag. Het Assembleelid beweert, dat het verzoek van de VHP een scenario is. 'Dit schrijven doet me denken aan de politieke scenario's die door oppositieleider Guaidó van Venezuela zijn uitgevoerd om het bestuur van zijn land te destabiliseren. Het doen voorkomen, dat de zittende regering niet legitiem handelt en alsof de VHP de komende verkiezing al heeft gewonnen is op zijn zachtst uitgedrukt belachelijk', zei Abdoel eerder.

Echter, dit is volgens Alfaisi en Del Castilho te ver gezocht. 'Suriname is niet alleen op de wereld. Dus wanneer we internationale organisaties aanschrijven moet men niet doen alsof we met verkeerde dingen bezig zijn', stelt de DOE-voorzitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten