donderdag 19 maart 2020

Recreatieoorden in Para mogen voorlopig geen bezoekers toelaten

Sluiting scholen en crèches zorgde voor toename bezoekers recreatieoorden


Rivier- en kreekoorden in Para mogen voorlopig geen bezoekers toelaten. Dit heeft te maken met preventieve maatregelen tegen het Covid-19 virus. Alle toestemming die verleend is, word per direct ingetrokken. 

Districtscommissaris Armand Jurel zegt vanochtend, donderdag 19 maart 2020, op Starnieuws dat prioriteiten afgewogen moeten worden. Gezondheid gaat boven het economische belang, merkt hij op. Nu scholen en crèches gesloten zijn, was er een toename te zien van bezoeken aan recreatieoorden.

'Over de hele wereld is de economie hard getroffen door dit nieuwe gevaar', stelt Jurel. Ook op vergunninghouders van 'eet- en drinkinrichtingen' is een dringend beroep gedaan om geen mogelijkheid meer te bieden voor consumptie ter plaatse. Jurel doet ook een beroep op klanten de besluiten die genomen zijn, strikt op te volgen.

Ook andere districtscommissarissen hebben aangegeven om onder andere restaurants, warungs en bars om te zetten in meeneemservices. Ondernemers én hun klanten moeten hun verantwoordelijkheid nemen om te voorkomen dat het virus zich kan verspreiden.

'Een stukje zelfverantwoordelijkheid nemen, dat zou de grondgedachte moeten zijn om het virus mogelijk te bestrijden', aldus Jurel.

Naast deze maatregelen, is naar aanleiding van de geconstateerde stijging van prijzen van producten in supermarkten, de controle in Para ook verscherpt. Nagegaan wordt of winkeliers zich houden aan de vastgestelde maximale consumentenprijs voor levensmiddelen. De Economische Controle Dienst van het ministerie van Handel, Industrie & Toerisme en de bestuursdienst voeren samen de controle uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten